Desert tort cu piscoturi si crema cu mure

de Andra_Constantinescu in Torturi, 18 Aug 2020 | 6398 vizualizari

 

Un tort foarte bun, potrivit pentru zilele calduroase in care nu vreti sa dati prea mult drumul la aragaz.

 

INGREDIENTE

  • 400 g mure
  • 150 g zahar
  • 10 g gelatina
  • 250 ml apa plata
  • 300 g piscoturi
  • 150 ml sirop de zmeura
  • 500 ml frisca lichida
  • 400 g lapte condensat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu piscoturi si crema cu mure:

Se spala murele si se fierb impreuna cu zaharul pana cand scad. Se maruntesc cu ajutorul mixerului vertical si se dau prin sita. Se lasa sa se raceasca.

Gelatina se pune intr-o craticioara, se amesteca cu 100 ml apa rece si se da deoparte.

Intr-o tava mare pentru cozonac, umezita si tapetata cu o folie, se aseaza un rand de piscoturi inmuiate in siropul de zmeura diluat cu 150 ml apa.

Se mixeaza 300 ml frisca, apoi se incorporeaza in ea laptele condensat si gemul de mure. Din aceasta crema se iau 200 g pentru decor, care se pastreaza intr-o caserola la frigider.

Gelatina se pune la foc pana cand devine lichida, apoi se toarna peste crema de mure ramasa si se mixeaza.

Se asaza un strat de crema peste piscoturile din tava, apoi se completeaza cu inca un strat de piscoturi inmuiate in sirop, din nou un strat de crema, iar la final inca un strat de piscoturi insiropate.

Se inveleste tortul cu folie si se introduce la frigider pana a doua zi sau pana cand  crema este bine inchegata.

Dupa aceea, se mixeaza restul de 200 ml de frisca si se decoreaza tortul cu ea, alaturi de crema cu mure pastrata anterior.

De asemenea, pentru decor se pot folosi mure proaspete si frunze de roinita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu piscoturi si crema cu mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

21.08.2020, 19:48

Este minunat tortul tau, iar felia mult prea delicioasa!

Panacris 1

22.08.2020, 21:31

Bună idee, că tot mai am câteva conserve cu lapte condenat prin cămară!

Ancutsa 1

29.08.2020, 15:52

Delicios si parfumat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Amandina